Su tesisatı sıcak ve soğuk su ile temiz su ve pis su giderleri için bina ve yapılarda plan ve proje ile sistemli olarak yapılan çalışmadır.
Tesisat projesi en iyi şekilde yapılarak işe başlanılmalıdır. Bunun için en iyi tesisat ustaları ile çalışılması gerekmektedir.
Sıhhi tesisat, pis ve temiz su için kurulan boru ve tesisat malzemeleridir. Örneğin; boru, boru anahtarı, tapa, rezervuar gibi vb. malzemelerden oluşmaktadır.
Su tesisatı, temiz (soğuk) su tesisatı, sıcak su tesisatı, sayaç montajı, sayaç vanası, ana kolon tesisatı, pissu tesisatı, gömme rezervuar (geberit) montajı, asma klozet, batarya musluk montajı gibi birçok hizmeti kapsamaktadır.
Ev, işyeri, fabrika, bina ve yapılarda soğuk suyun dağılması için kurulan sistemli tesisat çalışmasıdır. Ana kolonlara zarar vermeden ve akışın iyi sağlanması için düzenli şekilde kurulmalıdır.
Ayrıca binanın dekoratif ve mimari yapısı dikkate alınmalıdır.
Dış Temiz Su Tesisat:
Temiz şebeke suyun ana merkezden dağılarak, bina ve yapılarda bulunan sayaçlara kadar olan kısma beslenme borusu denir. Başka bir deyişle şehir suyunun binaya gelen kısmıdır.
İç Temiz Su Tesisat:
Dış mekandan gelen temiz suyun sayaçtan girerek bina ve yapılarda dolaşan suya iç temiz su tesisat denilmektedir. Başka bir deyişle bina içinde borularda akan sular.
Sıcak su tesisat sistemi de aynı temiz su sistemi gibi benzer şekilde kurulan sistemlerdir. Terlemeye karşı kaliteli izolasyonlu şekilde kurulum yapılması şarttır. Ayrıca binaya herhangi bir rutubet ve nem ile zarar vermemesi için çok önemlidir.
Su Tesisatı Nasıl Döşenir
Su tesisat sistemi döşenirken planlı ve projeli olarak sistemli bir şekilde kurulum çok önemlidir. Kurulum yapılırken sıhhi tesisat kullanımına da dikkat edilmelidir.
Çelik boru, bakır boru, plastik boru ve galvanizli demir boru gibi özellikli borular kullanılarak sıcak ve soğuk su sistemleri kurulmaktadır.
Banyo, duşakabin, tuvalet, klozet ve mutfak batarya musluk montajı, gömme rezervuar (geberit) montajı. Ana kolon tesisatı, pis su tesisatı, asma klozet ve sayaç vanası kurulumu.
Son olarak, sayaç montajını takıp, bölgede yetkili belediyeye başvurusu yapılarak su akışı sağlanır.
Su Sayacı
Bina, ev, daire, işyeri ve yapılarda kullanılan suyun ne kadar kullanıldığını ölçen cihazdır. Başka bir deyişle görevlilerin su faturasını bu cihazlar sayesinde faturalandırmasını sağlamaktadır.
Ayrıca sayacın iyi çalışması doğru göstergeye sahip olması da çok önemlidir.
Su tesisat sistemi kurulumu yapılırken birçok dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu yüzden işi ehline verilmesi gerekmektedir. Örneğin;
1 – Borularda oluşacak terlemelere karşı izolasyon çok iyi yapılması,
2 – Binanın ana kolonlarının zarar görmeyecek şekilde kurulması,
3 – Mimari yapıya uygun ve estetiği ve de kullanışlı olması,
4 – Dayanıklı ve sağlam borular kullanılması,
5 – Sıcak ve soğuk su tesisat iyi ayırt edilmelidir,
Temiz suyun kullanım sonrası çıkışını, yağmur sonrası balkon ile çatılarda biriken suların gitmesi için kurulur. Bu giderler şehrin kanalizasyonlarına bağlanan boru sistemleri ile tamamlanmaktadır.
Pis su gideri doğru açılarda ve geniş borularla dikkatli şekilde kurulmalıdır. Ayrıca bu sistem akışkan olması da çok önemlidir.
Su tesisat işleriniz için tesisatçı ustası sağlayan firma olarak en iyi hizmeti en uygun fiyatlara veriyoruz. Bunun yanında kaliteli ve garantili malzemeleri ve cihazları her keseye uygun olarak sağlıyoruz. Ayrıca;
Sektörde 25 yıllık tecrübe ve profesyonel iş hayatımızda kaliteli, garantili ve güvenilir iş yapıyoruz. Ayrıca su tesisat sistemleri için en iyi usta ve çalışanlarımızla hizmet veriyoruz.
Su Tesisat Ustası Bilgi ve Teklif İçin İletişime Geçin
Facebook: Kardeslertesisatcii
Twitter: @Kardeslertesisa
Youtube: Kardeşler Tesisatçı